Există o varietate de opțiuni de tratament diferite pentru nevoi specifice, de la medicamente până la intervenții chirurgicale. Bărbații care suferă de disfunctie erectila ar putea dori să discute cu medicul lor diferitele opțiuni de tratament care pot fi cele mai potrivite pentru ei, împreună cu riscurile și beneficiile unor astfel de tratamente.

Medicamentatie orala

Există mai multe medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală și fără prescripție medicală disponibile, care pot îmbunătăți fluxul de sânge către penis, dacă sunt luate intermitent sau regulat, în fiecare zi. Combinate cu stimularea sexuală, aceste medicamente pot ajuta la obtinerea unei erecții.

Suplimente alimentare și remedii tradiționale din plante

Unele suplimente alimentare și remedii tradiționale din plante sunt considerate a ajuta la stimularea erecției. Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a lua suplimente alimentare și remedii pe bază de plante.

Dispozitiv pompa cu vacum

Un cilindru de plastic este plasat peste penis, iar o pompă (fie manuală, fie cu baterii) creează aspirație în interiorul cilindrului, atragând sânge în penis pentru a crea o erecție. O bandă de tensiune extensibilă este plasată la baza penisului pentru a ajuta la menținerea erecției.

Terapie injectabila

Cu terapia prin injecție, se folosește un ac mic pentru a injecta medicamente direct în penis, creând o erecție. Terapia prin injecție se repetă de fiecare dată când este necesară o erecție. Medicamentul injectat permite sângelui să curgă în penis, creând o erecție tranzitorie.

Supozitoare intrauretrale

A small pellet (suppository) is inserted through the urethra to create an erection.

Proteza/implant penian

Protezele peniane sunt folosite de mai bine de 40 de ani. Datorită dezvoltărilor tehnice extinse și unui număr mare de cercetări clinice în acest domeniu, proteza peniană a devenit o opțiune de tratament eficientă și pe termen lung pentru pacienții care nu pot obține rezultate satisfăcătoare cu alte opțiuni de tratament.